grafisch ontwerp & vormgeving | DTP & prepress | illustratie | webdesign & content publishing

Laat bestanden voor de drukker vooraf drukklaar maken!

Wanneer er een creatieve fase is geweest in het ontwerp of de vormgeving een grafische uiting, dan moet deze natuurlijk uitvoerbaar en te drukken zijn. Alleen een mooi plaatje is niet voldoende. Laat aan te leveren bestanden voor een drukker dan ook altijd checken en drukklaar maken door een DTP-expert die de juiste kennis en programmatuur in huis heeft!

Wat houdt het drukklaar maken in?

Voordat het digitale bestand voor een visitekaartje, flyer of boek naar de drukker gaat, moet het gecontroleerd en drukklaar gemaakt worden. Wanneer het in orde is, wordt er een certified PDF-bestand (cPDF) gemaakt voor de drukker. Een slecht aangeleverd bestand leidt tot fouten/extra kosten!

Drop Alive Creative Studio kijkt naar zaken als overlap/overvul (extra bedrukte ruimte rondom een document, bedoeld om ongewilde witte randjes te voorkomen bij het snijden), overdruk, kleurmodus CMYK of RGB en nog meer zaken. Grafische uitingen worden door Drop Alive altijd aangeleverd als drukklare hoge kwaliteit certified PDF-bestanden.

Een juiste controle op deze onderdelen is essentieel om er zeker van te zijn dat een drukker met de aangeleverde bestanden verder kan. Ook voorkomt een goede controle van drukbestanden vooraf een hoop ellende waar u natuurlijk niet op zit te wachten, zoals: fouten in het drukwerk, vertragingen in productie en dergelijke.

Zoekt u een DTP-expert die uw digitale bestanden voor drukwerk controleert en voor u verwerkt? Neem contact op!

Grafisch ontwerp netwerkspelkaart 'Meet-Ur-Match'
Fictief illustratieve website
Visitekaartje Jos van den Berg
Vormgeving visitekaartje Van Laar Computer Systems

Kan ik u ergens mee van dienst zijn?