grafisch ontwerp & vormgeving | DTP & prepress | illustratie | webdesign & content publishing

Drukklaar maken

Wanneer er een creatieve fase is geweest in het ontwerp of de vormgeving van diverse grafische uitingen, dan moeten deze natuurlijk ook uitvoerbaar en te drukken zijn. Alleen een mooi plaatje is uiteindelijk niet genoeg. Visitekaartjes moeten gedrukt worden. Evenals boeken, flyers, posters, advertenties e.d. Essentieel is dus dat de digitale bestanden die bij een drukker moeten worden aangeleverd, zorgvuldig worden gechecked. Een slecht of niet te gebruiken digitaal bestand brengt grote risico’s en ongewilde extra kosten met zich mee. Laat aan te leveren bestanden voor een drukker dan ook altijd checken en drukklaar maken door een DTP-expert!

Drop Alive Creative Studio kijkt naar zaken als overlap/overvul (extra bedrukte ruimte rondom een document, bedoeld om ongewilde witte randjes te voorkomen bij het snijden), overdruk, kleurmodus CMYK of RGB en nog meer zaken. Grafische uitingen worden door Drop Alive altijd aangeleverd als drukklare hoge kwaliteit certified PDF-bestanden.

Een juiste controle op deze onderdelen is essentieel om er zeker van te zijn dat een drukker met de aangeleverde bestanden verder kan. Ook voorkomt een goede controle van drukbestanden vooraf een hoop ellende waar u natuurlijk niet op zit te wachten, zoals: fouten in het drukwerk, vertragingen in productie en dergelijke.

Zoekt u een DTP-expert die uw digitale bestanden voor drukwerk controleert en voor u verwerkt? Neem contact op!

Inprintbare flyer 'Online applaus' voor Spurt
VOS advertentie 'Passie' voor de krant
Drop Alive Nieuwjaarsgroet 2012
Illustratie vogel

Kan ik u ergens mee van dienst zijn?