grafisch ontwerp & vormgeving | DTP & prepress | illustratie | webdesign & content publishing
3522 x

Grafisch vormgeven en creatief photoshoppen

Creatief photoshoppen

Als grafisch ontwerper/vormgever kom je voor heel wat leuke creatieve uitdagingen te staan. Eén van de werkzaamheden die zo nu en dan moet worden uitgevoerd, is het creëren van een beeld dat past bij de boodschap dat een bedrijf wil uitstralen. Het kan daar bij gaan om een fotografische afbeelding die eigenlijk nog niet bestaat. Meestal worden er dan verschillende beelden gebruikt die vervolgens weer tot één beeld worden gevormd. Lekker creatief photoshoppen dus!

De uitdaging: hoe gaan we het visueel communiceren?

“Advies op maat”, “Persoonlijke ondersteuning” en “Menselijke inbreng” zijn zo maar even wat kernwaarden waaraan ICT-bedrijf Da’s IT services zijn dienstverlening en producten hangt. ICT (informatie- en communicatietechnologie) als opzichzelfstaand begrip, is behoorlijk abstract: veel mensen weten misschien wel dat het ‘iets met computers’ heeft te maken, maar verder dan dat gaat het niet. Het leek ons dan ook een goed idee om naar een beeld te zoeken dat minder abstract is en waar iedereen zich wel wat bij kan voorstellen.

De ober(s) van Da’s IT services…

De payoff “Voor een efficiëntere werkdag” en de zin “Wij bieden u een efficiëntere werkdag” hebben geleid tot het beeld van een ober. De ober omvat zo’n beetje al de kenmerken waar Da’s IT services als bedrijf voor staat: persoonlijk, betrokkenheid, maatwerk enzovoorts.

Een aansprekend communicatief beeld dat na doorvoering in de aankleding van een beursstand op de Fenexpo 2013 heel wat aandacht heeft weten te trekken.

De aankleding Fenexpo-beursstand van Da's IT services

Gepubliceerd: 26 april 2013
Bijgewerkt: 21 augustus 2021